Oogzorg meer dan alleen een oogmeting

Maak uw afspraak voor een oogmeting

In deze tijd kunnen we alleen op afspraak werken. Tijdens de oogmeting wordt in het bijzijn van de klant de apparatuur met alcohol gereinigd en draag we handschoenen, mondkapje en/of een beschermkap. Vanaf 2 december is het dragen van een mondkapje verplicht, waar mogelijk proberen we 1,5 meter afstand te houden, maar dit lukt niet altijd vandaar deze maatregelen. 

'Dan meten we toch meteen even uw ogen?’ Deze reclamespot kunnen we onderhand wel dromen. Je zou haast de indruk krijgen dat een oogmeting een kwestie is van even op een knop drukken totdat er een papiertje met gegevens uit de computer rolt. Wie het welzijn van zijn ogen eenmaal heeft toevertrouwd aan een goede, gediplomeerde opticien, weet wel beter.

Het is van zeer groot belang dat u uw ogen regelmatig bij een vaste gediplomeerde opticien laat controleren. Wij, Eussen Optiek, leveren naast oogmeting ook oogzorg d.w.z. we meten niet alleen uw ogen maar kijken ook regelmatig naar uw netvlies, traanfilm, oogboldruk enz Dit is om te voorkomen dat u straks komt met de opmerking ik zie plotseling zo slecht. Dan is het meestal te laat.


Laat daarom uw ogen zeer regelmatig checken minstens 1x in de 2 jaar.

Oogmeting door gediplomeerde opticien (ook aan huis)

Onze oogmetingen worden uitsluitend door gediplomeerde professionele opticiens uitgevoerd. Wij als gediplomeerd opticien hebben een vierjarige studie gevolgd om oogdruk te kunnen meten, te weten hoe het hoornvlies eruit ziet en wat het werkelijke kijkvermogen van een klant is, om maar een paar voorbeelden te noemen. Meet uw ogen dus niet zelf met een online test of bij ongediplomeerde brilverkopers. Laat een oogmeting uitvoeren door een professional. Want zonder goede oogzorg worden we ziender ogen slechtziend.

Kwaliteitsstandaard oogmeting

Om kwaliteit te kunnen waarborgen heeft de NUVO (de brancheorganisatie voor optiekbedrijven in Nederland) in samenwerking met huisartsen, oogartsen, cliënten, onderwijs, zorgverzekeraars en beroepsverenigingen een kwaliteitsstandaard ‘Oogmeting’ ontwikkeld. Deze standaard is gedeponeerd bij het Zorginstituut Nederland (ZIN) en moet ervoor zorgen dat ook in Nederland voortaan officieel toezicht is op de kwaliteit van oogmetingen. Bij Eussen Optiek staan we achter de kwaliteitsstandaard Oogmeting. Consumenten krijgen hiermee de zekerheid dat de zorg voor hun kostbare ogen in deskundige handen is.


Oogzorg

We leveren niet alleen brillen, maar ook complete oogzorg zodat u de beste kwaliteitszorg voor uw ogen krijgt. Wat houdt dat in? Het is van belang dat we onze ogen gezond houden. Daarom geven we ook advies over eventuele voeding en kunnen we u helpen op het gebied van voedingssupplementen.

Wij zijn er ook voor oogzorg

  • Wij kijken hoe uw oog eruit ziet op gebied van helderheid (staar)

  • Bekijken de traanontwikkeling (of er sprake is van droge ogen)

  • We meten de oogdruk i.v.m. eventueel verdenking op glaucoom

  • Bij eventuele twijfel doen we ook een netvliesscan om te kijken of daar alles rustig is

Bezoek ons voor oogmeting of oogzorg

Ook voor de Dagelijkse verzorging van uw ogen kunt u bij Eussen Optiek terecht


Heeft u veel last van gevoelige ogen dan verwen ze een met een heerlijk verfrissend oogbad van Acuaiss, gemaakt van natuurlijke bestandsdelen.

Voor degenen die veel last hebben van droge oogleden of wallen onder de ogen is er een verfrissende oogroller van Acuaiss.

Heeft men last van droge en vermoeide ogen dan is er onze verfrissende oogspray LipoNit.

Loop bij ons binnen en laat u adviseren.

Kosten van een oogmeting

Een gewone oogmeting is bij ons vanaf € 27,50.  Een volledig onderzoek is dan € 47,50

Als u bij ons in de winkel een bril aanschaft is de oogmeting / onderzoek gratis.