Meer dan een oogmeting

Maak uw afspraak voor een oogmeting

'Dan meten we toch meteen even uw ogen?’ Deze reclamespot kunnen we onderhand wel dromen. Je zou haast de indruk krijgen dat een oogmeting een kwestie is van even op een knop drukken totdat er een papiertje met gegevens uit de computer rolt. Wie het welzijn van zijn ogen eenmaal heeft toevertrouwd aan een goede, gediplomeerde opticien, weet wel beter.

Oogmeting door gediplomeerde opticien (ook aan huis)

Onze oogmetingen worden uitsluitend door professionele opticiens uitgevoerd. Wij als gediplomeerd opticien hebben een vierjarige studie gevolgd om oogdruk te kunnen meten, te weten hoe het hoornvlies eruit ziet en wat het werkelijke kijkvermogen van een klant is, om maar een paar voorbeelden te noemen. Meet uw ogen dus niet zelf met een online test of bij ongediplomeerde brilverkopers. Laat een oogmeting uitvoeren door een professional. Want zonder goede oogzorg worden we ziender ogen slechtziend.

Kwaliteitsstandaard oogmeting

Om kwaliteit te kunnen waarborgen heeft de NUVO (de brancheorganisatie voor optiekbedrijven in Nederland) in samenwerking met huisartsen, oogartsen, cliënten, onderwijs, zorgverzekeraars en beroepsverenigingen een kwaliteitsstandaard ‘Oogmeting’ ontwikkeld. Deze standaard is gedeponeerd bij het Zorginstituut Nederland (ZIN) en moet ervoor zorgen dat ook in Nederland voortaan officieel toezicht is op de kwaliteit van oogmetingen. Bij Eussen Optiek staan we achter de kwaliteitsstandaard Oogmeting. Consumenten krijgen hiermee de zekerheid dat de zorg voor hun kostbare ogen in deskundige handen is.


Oogzorg

We leveren niet alleen brillen, maar ook complete oogzorg zodat u de beste kwaliteitszorg voor uw ogen krijgt. Wat houdt dat in? Het is van belang dat we onze ogen gezond houden. Daarom geven we ook advies over eventuele voeding en kunnen we u helpen op het gebied van voedingssupplementen.

Wij zijn er ook voor oogzorg

  • Wij kijken hoe uw oog eruit ziet op gebied van helderheid (staar)

  • Bekijken de traanontwikkeling (of er sprake is van droge ogen)

  • We meten de oogdruk i.v.m. eventueel verdenking op glaucoom

  • Bij eventuele twijfel doen we ook een netvliesscan om te kijken of daar alles rustig is

Bezoek ons voor oogmeting of oogzorg

Kosten van een oogmeting

Een gewone oogmeting is bij ons vanaf € 27,50. Als u bij ons in de winkel een bril aanschaft is de oogmeting gratis.