Naast oogmeting en oogzorg, kijken we welke uitvoering en ontspiegeling is geschikt.................

De ene oogmetiging is de andere niet

WHet is meer dan een paar knoppen indrukken waar een papiertje met gevens uitgedraait wordt.

 

 
‘Dan meten we toch meteen even uw ogen?’ Deze reclamespot kunnen we onderhand wel dromen. Je zou haast de indruk krijgen dat een oogmeting een kwestie is van even op een knop drukken. Maar wie het welzijn van zijn ogen eenmaal heeft toevertrouwd aan een echte, gediplomeerde opticien, weet wel beter.

‘Kwaliteit oogmetingen in Nederland in opspraak’, zo kopten verschillende landelijke media waaronder het NOS Journaal eind februari. Volgens de NUVO (de brancheorganisatie voor optiekbedrijven in Nederland) wordt de kwaliteit van de oogzorg in Nederland bedreigd door amateurisme: ‘oogmetingen’ zonder dat er gediplomeerd personeel aan te pas komt.

Beunhaas
Onvoorstelbaar, zo vinden consumenten als je ze ernaar vraagt. Vrijwel alle Europese landen stellen eisen aan de vakbekwaamheid van opticiens, maar in het doorgaans zo goed georganiseerde Nederland mag nu nog iedere beunhaas een 'oogmeting' uitvoeren. De gevolgen zien we om ons heen: drogisten gaan brillen verkopen en consumenten doen online doe-het-zelf-ogentestjes.

Want we hebben toch maar 1 paar ogen en wat de opticien kan kan ik toch ook. Deze indruk zou je bijna krijgen.
Maar hoe ziet je hoornvlies er uit wat is je werkelijke kijkvermogen of de oogdruk hoe hoog is deze. Dit zijn maar een paar voorbeelden waar wij als gediplomeerde opticien een 4 jarige studie voor hebben moeten doen om ze te herkennen en tijdig proberen in te grijpen.
 
Want zonder goede oogzorg worden we ziender ogen slecht ziende.

Geblokt
Om paal en perk te stellen aan die beunhazerij heeft de NUVO in samenwerking met huisartsen, oogartsen, cliënten, onderwijs, zorgverzekeraars en beroepsverenigingen een kwaliteitsstandaard ‘Oogmeting’ ontwikkeld. Deze standaard is gedeponeerd bij het Zorginstituut Nederland (ZIN), en moet ervoor zorgen dat ook in Nederland voortaan officieel toezicht is op de kwaliteit van oogmetingen. Pierre Eussen van Eussen Optiek vof in Valkenburg vindt het hoog tijd dat de overheid met wet- en regelgeving komt. “Simpelweg een paar knoppen indrukken is niet te vergelijken met het vak waarvoor ik jaren geblokt heb. Met de kwaliteitsstandaard Oogmeting hebben consumenten de zekerheid dat de zorg voor hun kostbare ogen in goede en deskundige handen is.”
Want we leveren niet alleen brillen maar ook complete oogzorg zodat u de beste kwalitiets zorg voor uw ogen krijgt.
  

Waarom ontspiegelen en welke..............

Bij ons kunt u terecht voor verschilden type van glazen.

Wij leveren van enkelvoudig glazen t/m maatwerkglazen voor alle klanten is er wel een glas te vinden. We adviseren u naar de wensen die u heeft en geven ook uitleg wat de verschillen zijn waarom het ene glas anders is als het andere.

Ook in de ontspiegelingen zijn er zeer grote verschillen afhankelijk van werkzaamheden of hobby of studie is het belangrijkste dat men de juiste ontspiegelingen heeft zo zijn er speciale ontspiegelingen voor mensen die veel achter de PC, Ipad, laptop of in een ruimte met veel Ledverlichting zitten, deze leveren namelijk het schadelijke blauwe UV licht wat naast slapeloosheid, hoofdpijn- en concentratie klachten ook nog een schadelijk kan zijn op de langeduur voor het netvlies. En dus op latere leeftijd het kijkvermogen zwaar kan beinvloeden.

Ook zijn er ontspiegelingen die speciaal voor verkeersdeelname zijn en het zicht ECHT verbeteren en niet verkleuren zoals de zogenaamde geelfilters. De contouren worden verduidelijkt en het licht van de tegenliggers gedempt. 

Ook voor iemand die denkt dat hij niets nodig heeft is het belangrijk om regelmatig een checkup te laten doen. Want we gaan regelmatig voor een gezondheidscontrole naar de huisarts of de auto die we soms 2x per jaar laten nakijken voor een zomer- / winterbeurt.

Uw ogen zijn net zo belangrijk. loop daarom een bij ons binnen en kom informeren en doe de Checkup.

Glas onderhouden

Hoe onderhoud ik de glazen?

Dat is een veel voorkomende vraag. Gezien alle ontspiegelingen en lagen coatingen zijn en verschillende brekingen hebben kan het voorkomen dat de glazen snel kraqulee hebben en men dus wazig door de glazen ziet of dat er witte plekken op het glas komen en alleen maar erger worden. Dit zijn meestal oorzaken van verkeerd onderhoud.

Men kan de glazen het beste onder de lauwe (niet warm) kraan reinige en met een schone katoenen / gladde microvezel doek afdrogen. Wil men gebruik maken van afwasmidel let dan wel dat er geen citroenzuur of iets dergelijks in zit want dit zuur tast de glazen aan. 

Ook het gebruik van papieren brilreinigingsdoekjes is sterk af te raden. De papiervezel is meestal zo grof dat er krassen in de coating ontstaan, men denkt dat ze zacht zijn maar dit komt door de alcohol die erin zit.

Het beste is om de glazen met speciale brillenspray te reinigen en met bij geleverd doekje te poetsen. Meestal kun je deze doekjes op 30 graden (zonder wasverzachter) uitwassen.

Voor meer tips loop bij ons binnen en we adviseren u graag.